GalériaVersenyeredmények

Fiatal Tehetség Kaland országos tehetségverseny

A 4.a osztály „Szenzációs Négyes” csapata (Bálint Balázs Benedek, Kacsirek Gergő, Tánczos Arnold, felkészítő: Kacsirek László), közel 160 versengő csapatot megelőzve 2. helyezést ért el a Mathias Corvinus Collegium „Fiatal Tehetség (FIT) Kaland” országos tehetségversenyén.

A versenyre jelentkező csapatok öt téma közül választhattak. A Szenzációs Négyes a Gondolkodó robotok – a robotika rejtelmei témát választotta. Egy robotfejet kellett építeni, amelynek szeme és szája érzelmek kifejezésére alkalmas, s a robotnak valamilyen feladatot kellett ellátnia. 

A Szenzációs Négyes 100%-os eredménnyel jutott be a regionális döntőbe „Guszti, a gasztroteszter robot” nevű projektjükkel. A regionális döntőben egy prezentációban kellett bemutatniuk a projektet. A regionális fordulót megnyerték és az országos döntőbe jutottak. Az országos döntőre a Budapesti Corvinus Egyetemen került sor, a „Brain Bar” nevű nemzetközi tudományos konferencia részeként, ahol egy standot kellett felállítani, majd prezentálni a projektet.

A Szenzációs Négyes csak hajszál híján maradt le az első helyről; kategóriájában, a robotikában a legjobb lett.