Koltói DSE

Név: KOLTÓI DSE
Székhely: Szolnok
Szín: kék-fehér
Alapítás éve: 1987

Elnök: Milusné Orvos Anita
Elnökhelyettes: Ratkai Kitti
Elnökségi tag: Oláh Judit
Gazdasági felelős: Fodor Andrásné

Felügyelő szerv: JNSZ Megyei Főügyészség
Működési terület: Szegő Gábor Általános Iskola

Számlaszám: 11745011-20220358
Adószám: 19227203-1-16

Feladatunk

Feladatunk az iskola tanulóinak versenyeztetése, utaztatása, jutalmazása, továbbá a testnevelés órákhoz szükséges eszközök, tornaszerek vásárlása. Ezeken túl sportversenyeket is szervezünk, mint pl. a novemberben megrendezésre kerülő Belvárosi napok, ahol kiütőben, röplabdában és streetballban, illetve Szegő Kupa néven asztalitenisz versenyen mérkőzhetnek meg a város többi általános iskola diákjaival. Ezen a sportrendezvényen közel 400 diák vesz részt.

Céljaink, tevékenységünk

Az egyesület keretében sporttevékenységet folytató sportoló számára a szervezet köteles biztosítani a sportág jellege szerinti, továbbá a versenyszabályzatban meghatározott biztonságos sporttevékenység folytatásához szükséges feltételeket.

A DSE cél szerinti közhasznú tevékenységként sport – ezen belül diáksport – szolgáltatásokat nyújt, ezzel hozzájárul a tevékenységben résztvevők egészségének megőrzéséhez és fejlesztéséhez.

A DSE közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és pártoknak anyagi támogatást nem nyújt, országgyűlési, önkormányzati képviselőt nem állít.

Célunk a rendszeres iskolai, intézmények közötti játék, versenyzési, turisztikai programok tervezése, szervezése; a rendszeres testedzés feltételeinek megteremtése, állami és társadalmi erőforrások gyűjtése, rendezvények szervezése.

Az egyesület szolgáltatása továbbá sportnapok, egészségmegőrző sportprogramok és rendezvények szervezése. Ezeken az egyesület tagjain kívül bárki részt vehet, aki a meghirdetés feltételeinek megfelel, illetve a szolgáltatással kapcsolatos rendszabályokat megtartja.

A Koltói DSE bevételének jelentős része a diáksport eredményességi támogatásából származik, mely évről évre kevesebb, annak ellenére, hogy iskolánk minden tanévben a dobogóra állhatott a szabadidős pontversenyen és a diákolimpiai pontversenyen is a város általános iskolái között.

Egyesületünk és a testnevelés munkaközösség szeretné megköszönni a szülők segítségét, a gyermekek szállításában, fotózásban, kíséretben végzett munkáját. Azonban szeretnénk támogatásukat kérni a tagdíjak pontos befizetésével. A tagdíj egy tanévre 1500 Ft (egyezerötszáz forint).

Szívesen fogadjuk és megköszönjük továbbá személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlását is. 

Köszönettel:
Koltói DSE és a testnevelés munkaközösség

Facebook oldalunk