BoldogságórákPályázatok

Boldogságóra program

A Szegő Gábor Általános Iskola a 2018/2019-es tanévben immár harmadjára vehette át a Jobb Veled a Világ Alapítvány által kiírt sikeres pályázás eredményeképpen a Boldog Iskola címet.

Az oklevelet Vatai Soma intézményvezető helyettes és Lőkös Ágota tanítónő vette át a budapesti Erkel Színházban 2018. október 1-jén megtartott címátadó ünnepségen.

A címet azon intézmények kaphatják meg, amelyek legalább egy tanulócsoport bevonásával igazoltan tartottak legalább egy Boldogságórát, és a program fenntartását a következő tanévben is vállalják.

A Boldog Iskola programjának fókuszában az áll, hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke.

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az egyes témakörök: Boldogságfokozó hála; Optimizmus gyakorlása; Kapcsolatok ápolása; Boldogító jócselekedetek; Célok kitűzése és elérése; Megküzdési stratégiák; Apró örömök élvezete; Megbocsátás; Testmozgás; Fenntartható boldogság.

A program weboldala