További híreink...

MosolyManó játékadomány-gyűjtés

Tisztelt Szülők!

A PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akció kerül lebonyolításra a GLS futárszolgálat támogatásával. Az akció médiapartnere az Origo, a kezdeményezést az EMMI támogatja.

Az akció keretében a diákok a használt, de jó állapotú játékaikat ajánlhatják fel rászoruló társaiknak. Tavaly közel kétszáz iskolából több mint 8 ezer diák készített össze ajándékcsomagot rászoruló társainak.

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor az ajándék adományok segítségével sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt! Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt, azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét.

Az akció menete roppant egyszerű! A gyermekek beviszik az iskolába a megunt, de jó állapotú játékaikat dobozban, majd átadják a tanáruknak. A tanár a gyűjtési időszak során egy egyszerű online felületen igényli a csomagok elszállítását az iskolából. Az iskolákból összegyűjtött csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

 

Kedves Gyerekek!

Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van, és amivel még Te is játszanál, ha nem untad volna meg! Ezeket tedd egy dobozba és írd a dobozra, hogy milyen nemű és korú társadnak szánnád ezt a csomagot!

Vidd be az iskolába a dobozt és add oda kapcsolattartó tanárodnak – Kitti néninek! A doboznak szállításra alkalmasnak kell lenni. Maximum 50x50x50 cm-es legyen a doboz legnagyobb mérete, ez fontos, mert a csomag szállításánál ez egy felső korlát. Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragszalaggal lezárt, leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani a dobozról) tudjuk elszállítani az ajándékokat! Az akció lezárását – december 05., 10:00 – követően érkezett csomagokat már nem tudjuk elhozni, ezt követően a csomagokathttps://www.pontvelem.hu/segits-velem/karacsony linken elérhető legközelebbi Máltai átvevő pontokon lehet leadni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz a GLS futár segítségével eljuttatjuk az iskolákból a csomagokat, innen a Máltai Szeretetszolgálat karácsony előtt juttatja el a rászoruló családokhoz.

A szervezők idén az adományozó diákokat is megajándékozzák. Az a három osztály, amelyik a leggyorsabban gyűjti össze felajánlásait és leghamarabb rendeli meg az elszállítási igényét, ellátogathat a GLS Hungary csomaglogisztikai központjába. Emellett a legtöbb ajándékot felajánló vidéki osztály egy napos kirándulást nyer és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából egy élményekkel teli napot tölthet Budapesten.