Továbbtanulás

A középiskolai továbbtanulás rendje a 2021/2022-es tanévre – FRISSÍTVE 2020.12.21.

KIFIR tanulmányiterület-kereső
Adatlapkitöltő program szülők részére

Az általános iskola és a szülők/tanulók közötti kommunikáció elősegítésére hozta létre az Oktatási Hivatal az interneten elérhető adatbegyűjtő lapot előállító alkalmazást a KIFIR rendszerben. A Szülői programban elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állítható elő az adatbegyűjtő lap.

A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni az Iskolai program felületére. A Szülői program alkalmazásával jelentősen csökkenthetők az általános iskola adatrögzítési feladatai, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is.

Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan az „Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez” papír alapú dokumentumokat a tanulók és szüleik továbbra is kitölthetik hagyományos íróeszközökkel. A papír alapú adatbegyűjtő lapok azonban csak 2021. január elején kerülnek kiszállításra az általános iskolák számára.

Felvételi szabályzat a járványhelyzetre való tekintettel (16/2020. EMMI határozat)
A középfokú felvételi eljárás információi
Az általános iskola 8. évfolyamára járó tanulók részvétele a középfokú felvételi eljárásban
Tájékoztató a sajátos nevelési igényű jelentkezőknek
Jogi háttér
Tájékoztató a felvételi lapok aláírásáról
A korábbi évek felvételi feladatsorai
Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról