COVID / Digitális oktatásIskolai ügyekSzülői kapcsolattartás

Intézményvezetői tájékoztató – 2021.03.07.

Kedves Szülők!

 

A koronavírus-járvány erősödése miatt a Kormány a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról döntött.

A 17/2021. (III. 5.) EMMI határozat alapján:

 

Az általános iskoláknak 2021 márc. 8-tól márc. 31-ig a nevelési-oktatási feladatokat tantermen kívüli, digitális munkarendben kell megszervezni.

Iskolánkban a 2020/21-es tanév rendje szerint a tavaszi szünet előtti három nap – 2021. március. 29-30-31. – tanítás nélküli munkanapok. Tanulóink számára ezeken a napokon már nincs digitális oktatás. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7.

 

Az EMMI rendeletet módosító Kormányrendelet – 111/222 (III. 6) – szerint az iskolában a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – esetén vegyék igénybe a szülők.

A gyerekek étkeztetését igény szerint biztosítjuk a Szolnok Megyei Jogú Város Intézményszolgálata által kidolgozott eljárásrend szerint.

 

Felkészültünk a tantermen kívüli nevelő- oktató munkára, elkészültek a digitális órarendek, a digitális oktatás tantárgyspecifikus eljárásrendjei, melyeket a szaktanárok ismertetnek a szülőkkel és a tanulókkal. A digitális oktatás hétfőn /március 8./, a személyes jelenlétet igénylő online oktatás kedden /március 9./ kezdődik.

 

Továbbra is nagy szükségünk lesz az Önök támogató együttműködésére, segítségére, a folyamatos, őszinte kommunikációra.

Az intézmény digitális tere mindenki előtt nyitva áll. Keressenek bennünket, írjanak nekünk a már közösen kialakított platformokon (KRÉTA, Messenger), akár e-mailben vagy hívjanak telefonon.

 

Vigyázzanak gyermekeikre és családtagjaikra! Fontos, hogy a következő időszakban kerüljék a gyerekek a személyes találkozókat, elsősorban otthon tartózkodjanak.

 

Kívánok mindenkinek kitartást, sok-sok türelmet, jó egészséget!

 

 

Szolnok, 2021. március 07.

 

 

Kalmárné Szász Julianna
intézményvezető